zondag 29 juli 2012

Battle: Vloeibare oogschaduws

De laatste tijd komen er ineens veel merken uit met vloeibare oogschaduws, dat zijn niet echt vloeibare producten, maar meer romige producten. De oogschaduws hebben een soort cream textuur en dat zorgt ervoor dat ze heel makkelijk zijn om te blenden, ze zijn namelijk niet heel hard. Het grootste probleem met deze oogschaduws is vaak alleen dat ze erg makkelijk creasen. Als een oogschaduw creast krijg je een lelijke strakke lijn in je arcadeboog. Vandaag ga ik drie verschillende vloeibare oogschaduws testen en ze met elkaar vergelijken.


De kleuren waar ik het vandaag over ga hebben zijn nummer 15 van Make Up For Ever, 35 Tough as Taupe van Maybeline & 82 Emerveillé van Chanel. Ik ga ze vergelijken op verschillende punten. Ik ga het als volgt doen, er komt een punt te staan en dan zal ik bij alle drie de producten vertellen wat ik ervan vind. Make Up For Ever wordt aangeduid met 1, Maybeline met 2 en Chanel met 3.


Kleur:
1. Als MAC verslaafde zou ik deze kleur beschrijven als de vloeibare versie van Woodwinked, ik denk alleen niet dat dat iedereen wat zegt. Als ik naar de kleur kijk, zie ik een middelmatige bruin tint met een gouden glans. Zodra het licht erop valt, komt die glans extra naar voren. Ik vind dit een hele mooie kleur, die makkelijk te dragen is op je bewegend ooglid en ook goed te gebruiken is voor een bruin smokey eye.
2. Zoals de naam het al zegt, is dit een taupe kleur. Een taupe kleur is een vrij moeilijke kleur om te omschrijven het hangt eigenlijk een beetje tussen bruin en grijs in. Ik denk niet dat dit de makkelijkste kleur is om mee te werken, maar hij zal zeker niet misstaan op je ooglid.
3. Last but not least, de beauty van Chanel. Ik kan deze kleur niet anders beschrijven dan gewoon AMAZING. Elke keer als ik het potje openmaak blijf ik staren, staren en nog eens staren. Dit is een prachtige champagne achtige kleur met een subtiele glitter, maar die voel je totaal niet in de textuur. Deze kleur staat prachtig op je bewegend ooglid, maar ook prachtig over je hele oog als je geen zin hebt om moeilijk te doen.


Pigmentatie:
1. Hier valt gewoon niks negatiefs over te zeggen, 1 keer je vinger door het product halen is echt genoeg, er komt meteen een ontzettend mooie en dekkende kleur vanaf. Beter kan gewoon haast niet.
2. Hier had ik meer van verwacht. De kleur komt mooi over, maar daar moet je wel echt wat moeite voor doen. Persoonlijk denk ik dat het aan deze kleur ligt, want ik heb nog meer Color Tattoo's en daar heb ik het veel minder mee. Taupe staat over het algemeen ook bekend als een moeilijke kleur om een goede dekking bij te krijgen, dus laten we hopen dat het echt alleen bij deze kleur is.
3. Dit is de lichtste kleur van de drie en daardoor zie je hem ook het minst. Dat neemt niet weg dat deze kleur in 1 veeg al een beauty is. Om echt een gewenst resultaat te krijgen, raad ik aan wel mindere lagen te gebruiken, maar voor een lichte kleur is de pigmentatie zeker niet slecht.


Textuur:
1. Ontzettend romig, gewoon heerlijk! Je vinger glijdt door het product heen en het brengt ook ontzettend makkelijk aan op je ogen. Ik raad wel aan om niet je ogen regelmatig open en dicht te doen, voordat het product droog is. Dan bestaat er namelijk een vrij grote kans dat het in je arcadeboog komt.
2. Verschrikkelijk en weer alleen bij deze kleur. Hij voelt stroef aan en is ontzettend moeilijk om goed op je oog te blenden en een laag te krijgen, die overal even dik is. Ik heb hem vergeleken met mijn andere Color Tattoo's en weer is dit de enige waarmee ik dit probleem heb, ik weet niet wat het is met deze kleur hoor.
3. Boter zacht, maar blijft minder lang zacht dan de kleur van Make Up For Ever. Hierdoor moet je wel iets sneller blenden op je ogen, maar hoef je dus niet echt te wachten tot het product opdroogt.


Verpakking:
1. Dit vind ik echt een moeilijke, dit product heeft namelijk een plastic verpakking. Dat roept bij mij twee gevoelens op. Aan de ene kant is het hartstikke handig, omdat het minder snel stuk gaat dan glas en dus ook minder gevoelig is als je er mee gaat reizen. Aan de andere kant vind ik het goedkoop staan. Make Up For Ever heeft toch een behoorlijk prijskaartje en dan vind ik een glas verpakking toch luxer staan. De opdruk van het product vind ik prima. Aan de bovenkant staat gewoon de merknaam en aan de onderkant kan je het nummer vinden. Wel jammer dat ze niet met namen, maar alleen met nummers werken.
2. Dit product heeft de verpakking die ik bij Make Up For Ever had verwacht. Een fijne glazen verpakking, die makkelijk sluit en niet te zwaar is. Ik vind wel dat er op de deksel veels te veel tekst staat. Ze hadden er beter alleen Maybeline en Color Tattoo op kunnen zetten. Ook de naam staat nog heel klein op de zwarte deksel. Als je het product omdraait naar de glaskant, staat daar nog een keer Maybeline Color Tattoo, een beetje dubbelop dus.
3. Voor mij de mooiste verpakking van allemaal. Stijlvol, klassiek, pure luxe. Laten we even eerlijk zijn, voor Chanel moet je behoorlijk wat betalen. Dan verwacht je er ook wat voor terug. Dat krijg je in dit geval zeker. Het is een mooie glazen verpakking, die makkelijk opent en sluit. Op de deksel staat alleen het Chanel logo, wat herkenbaar en stijlvol is. Het is geen drukke verpakking met veel tekst. Op de onderkant staat de naam van het product vermeld en de naam van de kleur. 


Inhoud en prijs:
1. 6 gram voor 20,50 euro (1 gram = 3,42)
2. 4 gram voor 9,99 euro (1 gram = 2,50)
3. 4 gram voor 28,50 euro (1 gram = 7,13)


Dan komen we bij mijn uiteindelijke mening. De winnaar van de battle is voor mij toch echt de Illusion d'Ombre van Chanel. Ja, het is de duurste en ja het is een luxe merk, maar dit product vind ik gewoon het fijnst. De Aqua Cream van Make Up For Ever is ook ontzettend fijn en ik raad hun kleuren ook zeker aan. Als het gaat om de Color Tattoo's van Maybeline, denk ik dat dit gewoon een slechte kleur is. Ik raad deze kleur dan ook niet aan, maar de andere kleuren zeker wel.


Als je nog vragen hebt of tips mag je die altijd achterlaten bij de opmerkingen en laat dan ook even weten of je deze manier van producten vergelijken fijn vindt.


Lots of love,
Zoë

3 opmerkingen:

  1. ik vind ze altijd erg leuk, alleen een béétje boven mijn budget. :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow! Ik vind ze echt heel leuk, alleen een beetje te duur voor mijn portomonnee...
    Haha

    x Muriël

    BeantwoordenVerwijderen